Papers - ANDO Mami
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Rapid and sensitivity method for evaluation of radical-scavenging ability using peroxyl radicals derived from 2、2'- azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride and luminol chemiluminescence.
S. Kitao、 K. Fujii、 M. Teramoto、 K. Harada、 M. Ando and Y. Tamura
Food Sci. Technol 2005.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Effect of super-chilling storage on maintenance of freshness of squid (Loligo edulis).
M. Ando、 E. Takegawa、 S. Hamase、 A. Yamane
Food Sci. Technol. Res. 1 ( 11 ) 355 - 361 2005.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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山口県伝統野菜"田屋"ナスの嗜好性
神田知子、高橋須眞子、重藤祐司、内藤雅浩、刀祢茂弘、安藤真美、足立蓉子、島田和子
日本調理科学会誌38 ( 5 ) 410 - 416 2005.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Effect of soy sauce on the antioxidative capacity of the gelatin gel food 'Nikogori' measured using the chemiluminescence method.
N. Nagatsuka、 K. Harada、 M. Ando、 K. Nagao
Int. J. Mol. Med.16 427 - 430 2005.09
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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中国古典料理への誘い~『 斉民要術(せいみんようじ ゅつ)』から「芋子酸かく 法(うしさんかくほう)」と 「膏環(こうかん)」の作り 方~
五島淑子、安藤真美、神田知子
食生活研究25 ( 2 ) 7 - 11 2005.01
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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山口県の豆類・いも類を用いた料理とその地域性
神田知子、安藤真美、五島淑子、櫻井菜穂子、花井玲子
日本調理科学会誌37 ( 4 ) 390 - 400 2004.11
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Changes in antioxidative capacity by the chemiluminescence method and K value as freshness indicator of squids captured from Senzaki fishing seaport in Yamaguchi prefecture.
K. Harada、 M. Ando、 S. Kitao、 C. Okano、 Y. Tamura
Journal for the 2004.09
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Effect of super chilling storage on maintenance of freshness of kuruma prawn.
M. Ando、 H. Nakamura、 R. Harada、 A. Yamane
Food Sci. Technol.10 25 - 31 2004.02
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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揚げ物および揚げ油の風味と極性化合物量の関係
原知子・安藤真美・伊藤知子・井上吉世・大塚憲一・大野佳美・岡村由美・白砂尋士・高村仁知・武智多与理・露口小百合・中原満子・中平真由巳・西池珠子・林淑美・深見良子・藤村浩嗣・松井正枝・的場輝佳・水野千恵・村上恵・山下貴稔・湯川夏子・渡邊健市
日本食品科学工学会誌51 ( 1 ) 23 - 27 2004.01
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Relationship between peroxyl radical scavenging capability measured by the chemiluminescence method and an aminocarbonyl reaction product in soy sauce.
M. Ando、 K. Harada、 S. Kitao、 M. Kobayashi、 Y. Tamura
Int. J. Mol. Med.12 923 - 928 2003.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Peroxyl radical scavenging capability of fish sauces measured by the chemiluminescence method.
K. Harada、 C. Okano、 H. Kadoguchi、 Y. Okubo、 M. Ando、 S. Kitao、 Y. Tamura
Int. J. Mol. Med.10 621 - 626 2003.10
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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家庭における食用油の利用状況と健康に対する意識
安藤真美・伊藤知子・井上吉世・大野佳美・櫻井愛子・杉山文美・高村仁知・武智多与理・中原満子・西池珠子・原知子・深見良子・藤村浩嗣・的場輝佳・水野千恵・村上恵・山下貴稔・湯川夏子
日本調理科学会誌36 ( 3 ) 274 - 283 2003.09
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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フライ油の使用限界に関する研究(Ⅳ)-「衣揚げ」と「素揚げ」の比較-
湯川夏子・安藤真美・石津日出子・伊藤知子・井上吉世・大江隆子・大鹿淳子・梶本五郎・金谷昭子・高村仁知・竹井よう子・武智多与理・中原満子・西池珠子・林淑美・原知子・深見良子・福井広子・藤井美紗子・藤村浩嗣・堀内攝之・的場輝佳・水野千恵・村上恵・桝山薫・夜久富美子・山下貴稔
日本調理科学会誌36 ( 1 ) 32 - 38 2003.03
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Influence of freezing and thawing on the change in texture of squid meat.
M. Ando、 M. Miyoshi
Jurnal of Home Economics of Japan 53 ( 12 ) 1177 - 1184 2002.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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ケミルミネッセンス法による中国茶浸出液の抗酸化能測定
安藤真美、原田和樹、田村良行
食品工業 ( 6 ) 39 - 49 2002.12
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Measurement of antioxidative capacity of fish sauce using chemiluminescence method.
K. Harada、 M. Ando、 S. Kitao、 Y. Sakamoto、 M. Kobayashi、 Y. Tamura)
Fish. Sci.68 ( 1437 ) 1440 2002.06
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Interdependence between heat stability and pyridinoline contents of squid mantle collagen
M. Ando、 M. Ando、 M. Makino、 Y. Tsukamasa、 Y. Makinodan、 M. Miyoshi
J. Food Sci. 2001.02
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Solidification of fish testes paste by transglutaminase.
M.Ando
Res. Rep. Suzuka Uni. Med. Sci.8 42 - 48 2001.02
Single Work
Research paper (bulletin of university, research institution)
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コラゲナーゼ溶液への浸漬によるヤリイカ外套膜結合組織の崩壊
安藤真美、安藤正史、塚正泰之、牧之段保夫、三好正満
日本家政学会誌51 ( 5 ) 395 - 404 2000.05
Single Work
Research paper (scientific journal)
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Muscle firmness and structure of raw and cooked arrow squid mantle as affected by freshness.
M. Ando、 M. Ando、 Y. Tsukamasa、 Y. Makinodan、 M. Miyoshi
J. Food Sci. 1999.04
Joint Work
Research paper (scientific journal)