Papers - ANDO Mami
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Culinary properties of raw soy sauce when cooking rice gruel
Ando Mami, Kitao Satoshi
Billetin of the Transdisciplinary Science Research Institute, Setsunan University10 ( 1 ) 83 - 96 2025.03
Joint Work
Research paper (bulletin of university, research institution)
Authorship: Lead author
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Effect of Various Seasonings on Protease Activity in Raw Soy Sauce
Mami Ando , Naoki Eisaki , Wen Jye Mok , Yoshichika Hirahara , Aya Nohara & Satoshi Kitao
Journal of Food Research12 ( 2 ) 51 - 61 2023.05
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Basic study on the stability of food additives with heating and storage conditions under room temperature, refrigeration, and freezing
Yoshichika Hirahara, Tomoko Inoue, Mami Ando
Japanese Journal of Food Chemistry and Safety29 ( 1 ) 34 - 42 2022.04
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Changes in the Antioxidant Ability of Eggplant Caused by Roasting and Identification of Antioxidant Components
Mami Ando, Satoshi Kitao
Journal for the Integrated Study of Dietary Habits32 ( 4 ) 179 - 186 2022.03
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Culinary properties of raw versus conventional soy sauce during tuna preparation
Mami Ando , Akio Obata , Wen Jye Mok, Satoshi Kitao
Journal of Food Research 11 ( 1 ) 10 - 22 2022.02
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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みりん粕の貯蔵熟成期間に伴う抗酸化能の変化と加工食品への応用
北尾 悟, 安藤 真美, 川崎 明子, 原田 倫夫
日本食生活学会誌32 ( 1 ) 15 - 22 2021.06
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Characteristics of raw soy sauce used for cooked rice
ANDO Mami , KITAO Satoshi, HATANAKA Yoshiro, SAKAUE Ryoichi, OBATA Akio
Journal of Cookery Science of Japan 53 ( 3 ) 207 - 215 2020.06
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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Softening of vegetables by freezing and the applicability to the food for senior citizens
ANDO Mami , KITAO Satoshi, HATANAKA Yoshiro
Research bulletin of Osaka Shoin Women's University10 217 - 224 2020.01
Joint Work
Research paper (bulletin of university, research institution)
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水煮調理における異なる調理手法別エネルギー使用量および蒸らし操作の有効性
安藤 真美, 北尾 悟, 高村 仁知, 的場 輝佳
日本調理科学会誌 2018.08
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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食用昆虫の微生物検査による安全性評価と養殖法および栄養成分の検討
土屋翼、川端康之、打田良樹、安藤真美、木村雅浩、浦千尋、小菅久美子、森田千尋、籾谷真奈、松元ちあき、石蔵文信
日本臨床栄養学会雑誌 2017.04
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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クマゼミを用いた食用昆虫の栄養成分分析及び昆虫食に関するアンケート調査
土屋翼、川端康之、安藤真美、木村雅浩、浦千尋、森田千尋、籾谷真奈、石蔵文信
日本臨床栄養学会雑誌 2016.04
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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家庭における揚げ油の保存方法が揚げ物に及ぼす影響
伊藤知子、安藤真美、久保加織、高村仁知、中平真由巳、原知子、水野千恵、明神千穂、村上惠、和田珠子
食生活研究34 ( 2 ) 87 - 93 2014.03
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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糖質化合物による加熱調理下でのエピガロカテキンガレートの現象を抑制する効果
北尾悟、安藤真美、西井彩
日本調理科学会誌 2014.02
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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山口県における魚介類を用いた料理とその地域性
五島淑子、安藤真美 、神田知子、櫻井菜穂子、高尾千賀、池田博子、山本由美、花井玲子
研究論叢. 人文科学・社会科学62 ( 1 ) 81 - 92 2013.11
Joint Work
Research paper (bulletin of university, research institution)
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加熱調理におけるスクロースのラジカル捕捉活性減少抑制効果
北尾悟、安藤真美
日本調理科学会誌 2012.10
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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油脂含量が違う市販カレールーを用いたカレーライスの調理過程における水溶性および脂溶性環境下でのラジカル捕捉活性の変化(査読付)
北尾悟、長谷川朋子、中村友美、安藤真美
日本食生活学会誌22 ( 2 ) 129 - 137 2011.03
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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国産菜種油の調理特性の比較
伊藤知子、安藤真美、大塚憲一、久保加織、小林敦子、露口小百合、中平真由巳、原知子、水野千恵、明神千穂、村上恵、和田珠子
日本食品科学工学会誌58 ( 7 ) 309 - 317 2011.01
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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和風だしおよびインスタントスープに含まれる遊離アミノ酸とその類縁体および核酸関連物質の組成の違い
神田知子、安藤真美
同志社女子大学学術研究年報61 139 - 142 2010.02
Joint Work
Research paper (bulletin of university, research institution)
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使用限界(風味点数3)に達したフライ油の特性
日本調理科学会近畿支部揚げる・炒める分科会、村上恵、安藤真美、伊藤知子、井上吉世、高村仁知、武智多与理、中原満子、原知子、林淑美、藤村浩嗣、水野千恵、的場輝佳、山下貴稔、和田珠子
日本調理科学会誌43 ( 1 ) 38 - 43 2010.01
Joint Work
Research paper (scientific journal)
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大学生を対象とした煮干しだしと風味調味料だしの好みとうま味およびにおいに対する知覚との関係
神田知子、安藤真美、高杉美佳子、田村理恵、高橋徹、丸山智美、五島淑子
日本家政学会誌62 ( 3 ) 179 - 188 2010.01
Joint Work
Research paper (scientific journal)