YAMADA Norihiro (YAMADA Norihiro)

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Job title

Professor

Graduating School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Faculty of Agriculture   Graduated 

Graduate School 【 display / non-display

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctor's Course  Completed 

  • Tokyo University of Agriculture   Graduate School, Division of Agriculture   Doctor's Course  Completed 

Academic Society Affiliations 【 display / non-display

  • 日本農芸化学会
  • 日本栄養食糧学会
  • 日本食品保蔵科学会
  • 日本食品科学工学会
  • 日本調理科学会

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Research field 【 display / non-display

  • Life Science / Nutrition science and health science

  • Humanities & Social Sciences / Family and consumer sciences, and culture and living

  • Humanities & Social Sciences / Family and consumer sciences, and culture and living

  • Life Science / Food sciences

 

Papers 【 display / non-display

  • (Case report) Development and sales of cider using plums cultivated in Hirakata.

    山田徳広、中塚華奈、北村祐人、SUNG Kijung寺林敏、池田裕美、 織田奈央子、新名洋美、、久保康之、稲熊隆博

    果汁協会報777   1 - 16   2023.05

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

    Authorship: Lead author  Corresponding author

  • A Study on the change of urinary oxidative stress index during the movement from the urban area to the 5th station of Fujinomiya trail

    Yosuke Ogiso,Norihiro Yamada,Kazutoshi Seki,Taketo Kawagishi,Yusuke Takagi

    Walking Research26   83 - 86   2023.03

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

  • Genetic polymorphisms inCYP19A1andESR1are associated with serum CKactivity after prolonged running in men

    Hiroshi Kumagai, Eri Miyamoto-Mikami, Mizuki Takaragawa, Kiyonori Kuriki, Chiho Goto, Kiyoshi Shibata, Norihiro Yamada, Akihiro Hosono, Mizuho Fuku, Sadao Suzuki, Noriyuki Fuku

    Journal of applied physiology.   2022.04

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

  • マイクロ波処理と熱風乾燥によるリンゴのセミドライフルーツのポリフェノール量および抗酸化活性

    伊藤奏, 乾良充, 森下雄太, 山田徳広, 藤原孝之, 稲熊隆博

    マイクロ波処理と熱風乾燥によるリンゴのセミドライフルーツのポリフェノール量および抗酸化活性26 ( 4 ) 109 - 116   2020.12

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

  • Effect of Corchorus olitorius on glucose metabolism, lipid metabolism, and bone strength in a rat model of obesity with hyperphagia.

    Yuki Aikawa, Yusuke Wakasugi, Misao Yoneda, Takahiro Narukawa, Kae Sugino, Takenori Yamashita, Norihiro Yamada and Makoto Ohtsuki

    International Journal of Analytical Bio-Science8 ( 4 ) 93 - 101   2020.08

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

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Books 【 display / non-display

  • Nutrition Management and Life Science Series Basic Nutrition

    Nutrition Management and Life Science Series: Basic Nutrition (Part : 第10章 水・電解質の栄養的意義)  Other  Joint author

    理工図書  2021.04

    [Original information] 栄養管理と生命科学シリーズ 基礎栄養学  小林謙一,山田徳広,岸本良美 他  2021.04

  • ショウガで固まる牛乳

    山田徳広Dictionary, encyclopedia  Sole author

    少年写真新聞社  2020.01

Review Papers 【 display / non-display

  • 小豆を用いた麹発酵飲料の開発

    山田徳広

    豆類時報 ( 公益財団法人 日本豆類協会 )  102   2 - 6  2021.03

    Article, review, commentary, editorial, etc. (other)  Single Work

  • ひよこ豆豆腐(ビルマ豆腐)の特性と加工方法の開発

    山田徳広

    豆類時報 ( 公益財団法人 日本豆類協会 )  98   18 - 24  2020.03

    Article, review, commentary, editorial, etc. (other)  Single Work

Presentations 【 display / non-display

  • 枚方産すももを用いたサイダーの開発と販売

    第63回(令和4年度) 果汁技術研究発表会  東京  Domestic presentation  Oral presentation (general) 

    2022.09
     
     

  • そば粉100%パンに関する研究(第4報)

    日本食品保蔵科学会第71回大会  北海道恵庭市  Domestic presentation  Oral presentation (general) 

    2022.06
     
     

  • そば粉100%パン調整時の加水量の検討

    第68回日本食品科学工学会大会  Domestic presentation  Oral presentation (general) 

    2021.08
     
     

  • そば粉100%パンの調製条件の検討

    第70回日本食品保蔵科学会大会  Domestic presentation  Oral presentation (general) 

    2021.06
     
     

  • マイクロ波照射および熱風乾燥により製造した赤肉リンゴのセミドライフルーツの色彩,総ポリフェノール含量および抗酸化活性

    日本食品工学会第21回(2020年度)年次大会  Domestic presentation  Other 

    2020.04
     
     

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