AIZAWA Hideki (AIZAWA Hideki)

写真a

Job title

Research Assistant

Graduating School 【 display / non-display

  • Nihon University  Faculty of Science and Engineering  Graduated 

Graduate School 【 display / non-display

  • Ibaraki University  Graduate School, Division of Agriculture  Master's Course  Completed

  • University of Tsukuba    Life Sciences and Bioengineering  Doctor's Course  Completed

Degree 【 display / non-display

  • University of Tsukuba -  Doctor of Philosophy in Biotechnology

Academic Society Affiliations 【 display / non-display

  • The Chemical Society of Japan
  • Japan Oil Chemists' Society

Research field 【 display / non-display

  • Basic chemistry

 

Papers 【 display / non-display

  • Effects of a lysophosphatidylcholine and a phosphatidylcholine on the morphology of taurocholic acid-based mixed micelles as determined by small-angle X-ray scattering

    相澤秀樹,市川創作,小竹(奈良)英一,長尾昭彦

    Journal of Dispersion Science and Technology   2017.11

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

    DOI

  • Structural characterization of bile salt based mixed micelles: Morphological changes in bile salt-based micelles with ratio of monoolein and oleic acid

    S.Ichikawa, E. Kotake-Nara, A. Nagao

    Photon Factory Activity Report   2016.11

    Joint Work

    Research paper (bulletin of university, research institution)

  • Structural characterization of bile salt based mixed micelles: A reciprocal relationship between the mixed micelle structure and the amount of β-carotene absorbed from the mixed micelles into the human intestinal Caco-2 cells.

    Sosaku Ichikawa, Akihiko Nagao

    Photon Factory Activity Report2013 ( 31 )   2014.10

    Joint Work

    Research paper (bulletin of university, research institution)

  • ポリソーベート20ミセルの形の変化における3つの極性溶媒(1,4-ジオキサン, ジメチルスルホキシド, N,N-ジメチルホルムアミドのいずれかの濃度上昇の効果について

    市川創作

    溶液化学雑誌   2012.09

    Joint Work

    Research paper (scientific journal)

  • 乳化の安定性を評価するための優れた実践的な濁度の測定結果の解析方法について

    相澤 秀樹

    食品の性質の国際的な雑誌   2012.03

    Single Work

    Research paper (scientific journal)

display all >>

Review Papers 【 display / non-display

  • Basic study on Micelles Structure Analysis for Near-Infrared Spectroscopy Evaluation of Casein Micelles Network in Rennet-Induced Milk Coagulation and Expression of Cheese Rheological Properties

    Y.Amo, Inagaki, M.Sato, N Sto, S. Ichikawa

    ( JASRI )   2015.09

    Introduction and explanation (bulletin of university, research institution)  Joint Work

Presentations 【 display / non-display

  • 胆汁酸混合ミセルの形態変化におけるコレステロールの影響

    2016年度量子ビームサイエンスフェスタ  茨城県つくば市  Poster (general) 

    2017.03
     
     

    【Proceedings】 2016年度量子ビームサイエンスフェスタ要旨集(ホームページ掲載)

  • 胆汁酸混合ミセルの小角X線散乱による構造解析 -リン脂質組成の影響評価

    第15回(2014年度)年次大会  茨城県つくば市  Poster (general) 

    2014.07
     
     

    【Proceedings】 日本食品工学会 第15回(2014年度)年次大会 講演要旨集  110  -  110  2014.07

  • 胆汁酸とリン脂質などからなる混合ミセルの構造解析

    茨城県つくば市  Poster (general) 

    2014.03
     
     

    【Proceedings】 物構研サイエンスフェスタ2013要旨集  68  -  68  2014.03

  • ヒト十二指腸における脂質比率で調製した胆汁酸混合ミセルの構造解析

    物構研サイエンスフェスタ  茨城県つくば市  Poster (general) 

    2014.03
     
     

    【Proceedings】 第3回物構研サイエンスフェスタ要旨集  86  -  86  2015.03

  • 1,4-ジオキサン、ジメチルスルホキシド、N,Nジメチルスルホキシドの3つの極性溶媒のそれぞれの水溶液中におけるナノの大きさの自己会合体のポリソーベート20ミセルの形の変化について

    第32回溶液化学の国際会議  フランス国ラングドック=ルシヨン地域圏エロー県ラ・グランド=モット―市  International conference  Oral Presentation(general) 

    2011.08
     
     

    【Proceedings】 第32回溶液化学の国際会議要旨集  113  -  113  2011.08

display all >>

Research Grants and Projects 【 display / non-display